1984 اسم کتاب مشهور اریک آرتور بلر که با نام مستعار جرج اورول شناخته میشه. یک داستان نویس، روزنامه نگار، منتقد ادبی و شاعر انگلستانی. همون فردی که کتاب قلعه حیوانات رو نوشته.
جرج در این کتاب از آینده ای برای جامعه صحبت میکنه که در آن خصوصیاتی همچون تنفر نسبت به دشمن و علاقه شدید نسبت به برادر بزرگ (ناظر کبیر) وجود دارد. گناه کاران به راحتی در این جامعه اعدام می شوند و آزادی افراد و حریم خصوصی به شدت توسط قوانین حکومتی پایمال می شوند. به نحوی که حتی صفحات نمایش در خانه از شهروندان جاسوسی می کنند و شهروندان مجبورند همیشه با صورت های سر شار از شادی و خوش بینی به صفحات نمایش نگاه کنند تا کم ترین تصور نادرستی که نشان دهنده هرگونه نارضایتی فرد باشد، برای حکومت که در حال تماشای آنهاست، بوجود نیاید.
این رمان به عنوان یک انتقاد به رژیمهای دیکتاتوری و کنترل اطلاعات شناخته میشود و یکی از مهمترین اثرات ادبی قرن بیستم است. داستان کتاب درباره وینستون اسمیت، یک کارمند معمولی است که شروع به شکایت از سیستم سرکوبکننده و کنترلگر دولت میکند.
داستان "1984" در جامعهای تحت کنترل تمامعیار دولت و دیکتاتوری آغاز میشود. در این جامعه، هرگونه اندیشه و عمل غیرقابل قبول از سوی حکومت، ممنوع است. شخصیت اصلی داستان، وینستون اسمیت، یکی از اعضای این جامعه است که با شکایت از سیستم سرکوبگر حکومت، به یک مخالف تبدیل میشود. او با جولیا، عشق خود، درگیر یک عشق ممنوعه میشود و به دنبال رهایی از زندگی زیر نظر حکومت میگردد. اما سرنوشت بیچارهتر از آنچه او تصور میکرد، او را در انتظار دارد.
اورول از طریق داستان وینستون، مفاهیمی چون کنترل اطلاعات، تلاش برای حفظ قدرت و تأثیر فزآیندهای از جمله "دوبلگانگ" بر ذهن و احساسات فرد را مورد بررسی قرار داده است. او به زیبایی نمایانگر شیوههایی را که حکومت برای کنترل جمعیت استفاده میکند، به تصویر میکشد.
کتاب "1984" به عنوان یک انتقاد فرهنگی و سیاسی قوی علیه رژیمهای دیکتاتوری و کنترل اطلاعات شناخته میشود. این اثر تاثیرگذاری که هنوز هم پس از مدت ها، انتشارش، ادامه دارد، یکی از اصلیترین دلایلش این است که بیانگری قوی از اهمیت آزادی فردی و مبارزه برای حفظ آن را ارائه میدهد.
تمامی خدمات اين وب سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعاليتهای اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است.
تـمـامـی حـقـوق بـرای فـروشـگـاه کــتــابــوفــن مـحـفـوظ اسـت.